Oeleskepel Tegels Blood in Saarburg 2018

Ook de 16de editie van het bezoek aan Saarburg verdient het predicaat zeer geslaagd.

Mooi weer (een ultieme voorwaard), goede stemmingen heel veel bezoekers. Meer kun je je als Joekskapel niet wensen. Hoewel het programma voor dit weekend al jaren staat verveelt het allerminst. In de Laurentius Keller wordt op eigen wijze het startsein gegeven voor “das Weinfest”.

En dat gebeurt dan met allerhande dranken (Paulaners, Bitburgers etc. behalve wijn….)

In Trier, op de zaterdagmorgen, trekt het gezelschap vanaf Porta Nigra door het hart van Duitslands oudste stad waar op diverse locaties muzikale intermezzo’s gegeven worden welke zeer gewaardeerd wordt door het winkelend-flanerende c.q. terras genietend publiek. Een vermeende zakrolpoging dempte even de stemming doch per saldo bleek het een “Koos alarm”.

In de loop van de middag, terug in Saarburg, weten onze muzikale klanken publiek naar het “Weincentrum” te lokken. In de avonduren is er door de plaatselijke organisatie een dusdanig vol programma samengesteld dat het voor ons als kapel zoeken is naar ruimte en gelegenheid om überhaupt nog aan spelen toe te komen. Het is even zoeken en wie zoekt die vindt (uiteraard rekening houdend met de omstandigheden; dus met respect naar de overige optredende artiesten toe). Ook dit jaar mag die organisatie zich gelukkig prijzen met een zeer grote opkomst. In de middag trekt een bonte stoet met muziekverenigingen, vaandeldragers, wijnboeren uit de regio vergezeld van hun Wijnkoningin en als sluitstuk de Wijnkoningin van Saarburg. Tja en daarachter sluit Oeleskapel Tegels Blood aan. Dat aansluiten en muzikaal begeleiden lijkt op zich een attractie te zijn geworden voor het massaal aanwezige publiek langs de kant van de weg Ook dit jaar mag de plaatselijke organisatie zich gelukkig prijzen met een zeer grote opkomst. De commentator van de live-radio-uitzending vindt het nodig even van zijn commentaarpositie af te komen om onze kapel op straat hartelijk te bedanken voor de muzikale inbreng tijdens de Weinfeste en stelt dat Oeleskepel Tegels Blood daarbij  bijna niet meer weg te denken is. Na afloop van “der Umzug” is het nog eenmaal de trappen af naar het feestgedruis, nog eenmaal een laatste blok en dan rest enkel nog de terugreis. Tevreden en voldaan kijken we weer terug op de Saarburg-editie 2018.

Jean


"Tegels Blood...
Det is pas good!"

Tegels Blood is verbônge aan:

Kalender

ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
17
18
19
20
21
23
24
25
26
28
29
30
31